★★★★ - Inge Pedersen får fire stjerner i Nordjyske

Inge Pedersens Vejen går gennem luften er blevet anmeldt og endnu engang blevet tildelt 4 store stjerner. Nordjyskes Anne Skov Thomsen siger om romanen:

”De befinder sig i en brydningstid, hvor nye frihedstanker og livsidealer så småt spirer frem, men selvom de unge kvinder bryster sig af en vis selvstændighed, er de alligevel dybt prægede af den gamle tids tabuisering af sex, psykiske problemer og døden.

Der er så meget, man ikke taler om, og skam er en reel regulerende faktor i det sociale. Tag bare stakkels Mona, som bliver gravid og derefter taget ud af seminariet og deporteret til Skagen for at føde i ubemærkethed.”

"Vejen går gennem luften" er dog ikke desto mindre fyldt med passager af skamløs velskrevethed. Der tegnes et meget fintfølt portræt af ungdommens kåde indtagelse af verden på den ene side, og på den anden side den pinefulde angstfuldhed for at blive skammet ud, der lurer bag den selvsikre facade.”

Anne Skov Thomsen afslutter sin anmeldelse af Inge Pedersens roman i en fin og fyldestgørende sætning, der samler romanen lige som den er: 

”Et ungdomsbillede, der forekommer lige aktuelt i dag i sin vaklen mellem higen efter selvstændighed og fællesskabets tryghed, mellem euforien over alt det nye og angsten, der følger med friheden og det at blive voksen.”