Interview med Anna Juul om digtromanen 'Jeg bruger min krop som et møbel' i Information

Anna Juul og interview-screenshot

Dagbladet Information bragte d. 6 august et interview med Gladiator-forfatteren Anna Juul, der i 2019 udgav digtromanen Jeg bruger min krop som et møbel under alter egoet Veronika Katinka Martzen. I interviewet fortæller hun om bogens balancegang mellem "ironi og ærlighed" samt den proces, der ligger bag tilblivelsen af romanen.

"I processen med bogen har hun været redaktør for sit alter ego, mens der også har siddet en rigtig redaktør hos forlaget Gladiator, Jakob Sandvad, som er kommet med indvendinger."

"»Vi sad seriøst til sidst og pillede ord ud af bogen,« fortæller Anna Juul fra køkkenalrummets vindueskarm, mens hun ryger på en Camel-cigaret."

"Flere af teksterne drejer sig om psykisk sygdom, og Juul har forsøgt at befinde sig i krydsfeltet mellem ironi og ærlighed.

»Det er et spændende sted at lægge sig – dér, hvor man som læser kan komme til at skamme sig over, at man har grinet ad noget, fordi det så viste sig lige bagefter at være noget, man ikke skulle grine ad. Jeg synes godt, man må grine, og man skal ikke skamme sig.«"

Læs hele interviewet her.


Veronika Katinka 'Jeg bruger min krop som et møbel' bog og t-shirt

 Veronika Katinka Martzen - Jeg bruger min krop som et møbel + gratis t-shirt!

💖Nu får du Veronika Katinka Martzens geniale digtsamling sammen med en vild t-shirt med citat fra bogen  + foto af Fryd Frydendahl. Vælg størrelse herover. Obs: Begrænset oplag og først til mølle!💖

"Veronika Katinka Martzen debuterer med en mosaisk samling af forskelligartede, på én gang humoristiske og smertelige tekster." -  Nordjyske Stiftstidende

"Det er svært ikke at græde af grin, når Ahrendtsen præsenterer sin filmproduktionsdatamat, der »virker ved at fratage folk deres frie fantasi for i stedet at erstatte den med Mick Øgendahl«."
- ♥♥♥♥ Politiken 

"[...] Det er pisse fed læsning”
- Lucia Odoom, Politikens Poptillæg

"[...] jeg blev ret rørt”
- Nikoline Larsen, Vice

"[...] grotesk og latterkrampefremkaldende sjovt"
- Litteraturformidleren.dk

Køb bogen her