Interview med Hans Otto Jørgensen i Politiken

Hans Otto Jørgensen interviewes i Politiken af Jes Stein Pedersen om sin nye bog REVOLUTIONÆR og siger bl.a.: 

"I alle mine andre bøger er stoffet blevet til i selve skriveprocessen. Her har jeg nærmest vendt det om og haft en kolosal mængde stof, jeg ville genbesøge for at skabe forbindelse mellem tider og steder."

[...]

"Jeg har idioten som tilbagevende figur, også i 'Revolutionær'. Jeg skriver digte på vegne af Idioten, fordi han ikke selv er i stand til at formulere sig. Men idioten har i kraft af sin idioti, sin mangel på menneskelig kontakt, måske netop derfor adgang til andre ting end os, der er så optaget af at snakke og skabe relationer. Hans afsondrethed giver ham adgang til nogle betydninger i det konkrete, som vi er afskåret fra, fordi vi hele tiden formulerer os.”

[...]

"Det var grusomt at have ambitionen om at være forfatter og skrive og skrive uden at vide, hvad jeg skulle gøre med skriften. Jeg var ikke i stand til at lave noget, der bare lignede et værk, indtil jeg var 35. Jeg har påtaget mig at være underviser og formidler for at gøre mit til, at andre ikke skal gå rundt i det limbo og ville noget, som ligger uden for det, der er sædvanligt i deres miljø."