"Isakstuens skildring af skilsmisselivets skyggesider er rå læsning" - Anmeldelse af Monica Isakstuen i LitteraturNu

Foto: Paal Audestad

Line Zachariasen har anmeldt Monica Isakstuens VÆR GOD VED DYRENE i LitteraturNU. Læs et uddrag her:

"I bund og grund er vi alle blot dyr. Sådan kunne en grundsætning i VÆR GOD VED DYRENE lyde. For nok kan norske Monica Isakstuens gennembrudsroman karakteriseres som ’skilsmisselitteratur’, men der er meget mere på spil på de lidt over 200 sider end et forlist forhold. Moderskab, forbudte følelser og kampen mod det mest unaturlige i verden: at skulle dele sit barn – også selvom det er med barnets far."

"Isakstuens spydige ærlighed ses dog ligeledes tydeligt i de forbudte hævntanker, kidnapningsforestillinger og barnlige konkurrencetendenser, der melder sig i kølvandet på skyldfølelsen over at ‘mislykkedes i den eneste opgave, der betyder noget.’ Det understreges bl.a., når følgende sætning igen og igen gentages som en del af Karens indre dialog: ‘Jeg ved det, jeg ved det, jeg ved det. Det her er ingen konkurrence. Men jeg vil vinde den.’"

"Selvom Isakstuens skildring af skilsmisselivets skyggesider er rå læsning, er romanen samtidig fyldt med skarpe, humoristiske beskrivelser af omverdenens absurde reaktionsmønstre over for mennesker i krise. Som når en veninde ikke forstår ’hovedproblemet’, eller en nabo uden situationsfornemmelse vil smalltalke."

Læs hele artiklen her

 

Med Gladiator-abonnement får du 30% på alle produkter i webshoppen!