"Skyggebjerg er én af de mest intenst velskrivende prosaister, vi lige nu har i dansk litteratur. Yes." ★ ★ ★ ★ ★ i Berlingske!

Anm: Syg af kærlighed

★ stjerner til Jalousi i Berlingske!
 
Omslaget er næsten så grimt, som det kan være: En alpeidyl i hæslig lilla farver, et maleri af den slags, som kun folk med virkelig dårlig smag har hængende derhjemme, og så altså i lilla, jalousiens farve. Sådan er dét, og på den måde præsenterer Jacob Skyggebjergs tredje roman, »Jalousi«, sig ganske præcist, for det er, som titlen antyder, netop jalousi, det handler om.

Jalousi, når den er grimmest og værst.

Men her hører sammenhængen så også op, for hvor omslaget altså er kitsch af værste skuffe, så er »Jalousi« endnu et eksempel på noget, vi godt vidste: At den unge Skyggebjerg er én af de mest intenst velskrivende prosaister, vi lige nu har i dansk litteratur. Yes.

Hun hedder Samsine, han hedder HP, eller det kalder de sig i hvert fald i bogen, og det hele begynder med en mail fra Samsine, der har snakket med politiet om HP, som hun er bange for, og måske vil hun melde ham. Og så bevæger sig fortællingen sig videre til hovedfortællingen, sådan her: »Vi møder dem første gang ved et stoppested inde i byen. Det er her, de møder hinanden første gang.

(...)

En såre enkel historie, altså, smuk, trist og banal, som kærlighedshistorier ofte også er det. Kuldslået almindelighed, sprog på speed.

Stærkt.

- Søren Kassebeer

Læs hele anmeldelsen her

 

  Hvis du tilmelder dig Gladiators abonnementsordning i april måned, får du Ida Marie Hedes Bedårende for kun 169,-. Som abonnent får du ovenikøbet 30% på ALLE Gladiators øvrige bøger!

  Køb Jalousi eller tilmeld dig Gladiator abonnement nedenfor

   


   

   

   


   Se Gladiators øvrige bøger her: