0

"Hvis man tager alle Annas dårligste sider og skruer op på max, så har man Veronika Katinka" - Interview i Vice

Nicoline Larsen fra Vice har interviewet Anna Juul, kvinden bag den fiktive karakter Veronika Katinka Martzen, samt redaktør Jakob Sandvad i forbindelse med udgivelsen af digt-romanen Jeg bruger min krop som et møbel.

"Hvis man tager alle Annas dårligste sider og skruer op på max, så har man Veronika Katinka. Selvironi er for eksempel noget, jeg bevidst har besluttet mig for at have, fordi jeg syntes, det er usympatisk, når folk ikke har det. Veronika Katinka er komplet blottet for selvironi. Det er min måde at sparke lidt til mig selv på. Så nej, jeg kan ikke lide hende, men fordi hun er så fucked, er der også noget lidt sørgeligt og dermed lidt elskeligt over hende. Jeg er jo også lidt nødt til at kunne lide hende, fordi der er så meget af mig i hende."

"Hvis man vil læse den som ren satire, så kan man også det. Men forhåbentlig får man også noget andet med. Tror jeg. Der er ikke nogle manipulerende bagtanker om, at nu skal jeg bare ud og tage røven på folk. Jeg har skrevet den bog, jeg synes var sjovest at skrive. Om det også er den, der er den sjoveste at læse, det tror jeg ikke nødvendigvis. Så ja, man kan læse den som satire, og man kan læse den som ikke-satire."

Læs hele artiklen her 

 

 

  


Ældre indlæg Nyere indlæg