0

Det sted, hvor man ikke ved, om man skal grine eller græde - Interview med Veronika Katinka Martzen i PolitikenBirgitte Kjær fra Politiken har interviewet Anna Juul, forfatteren bag den fiktive karakter Veronika Katinka Martzen, i forbindelse med udgivelsen af digt-romanen Jeg bruger min krop som et møbel. Læs et kort uddrag her:

”Hvilket udtryk går du efter – mimer du litterære figurer?
»Det er mest fri leg. Det, der bliver taget pis på med Veronika Katinka, er, at folk alle steder – inklusive mig selv – har en tendens til at mangle selvironi og selvindsigt. Så jeg sparker sgu mest indad, vil jeg sige. Der er meget af mig i Veronika Katinka«.”

”Hvilken rolle spiller ironi for dig?
»Jeg kan godt lide at lege med det sted, hvor man ikke ved, om man skal grine eller græde. Og til det er ironi godt, for det bliver et filter, samtidig med at man kan gøre nogle meget ærlige ting«.”

”Et sted skriver du om »personificeringen af den ufarlige ironiske distance«, og her bliver du pludselig meget ægte?
»Helt fra da jeg fik opgaven med at skrive bogen, tænkte jeg, at jeg kunne skrive digte, der var dårlige, men alligevel ikke helt dårlige og rimede lidt og så’n. Eller også kunne jeg prøve at gøre noget andet. Og det, jeg hele tiden prøver, er at lege med det ægte og det ironiske«.”

”Er der ikke en fare for, at læserne bare afskriver det som useriøst, når det har den ironi i sig?
»Man kan læse den som ren satire, men man kan også læse den som noget andet«.”

Læs det fulde interview her


Ældre indlæg Nyere indlæg