Læser du bøger: Joakim Vilandt i Information

Informations Sally Frydenlund tog en snak med forfatter Joakim Vilandt, der for nyligt debuterede med CASSANDRA, om hans forhold til bøger. Herunder kan du læse et uddrag fra interviewet:

"(...) Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Hvis ikke Pictures, så er det helt sikkert Enten-Eller, som min storebror gav mig i 15-års fødselsdagsgave. Jeg forstod ingenting af bogen dengang, men hang fast i klangen og det hyperpatetiske i de indledende »Diapsalmata« . Selvom man ikke er enig i Kierkegaards filosofi, så er hans rytmiske og indlevede skrift intet andet end charmerende for mig. Og uanset Kierkegaards synspunkter, så er det for mig oplagt, at angsten er vores eksistentielle præmis. Jeg kan mærke den på livet hver dag.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Det er svært at sige, da jeg plejer at glemme dem! Jeg tror, at den bog, der har irriteret mig mest, er Kants Kritik af Dømmekraften. Hans sammenskrivning af æstetik og moral er et af mine største forbehold over for Oplysningstiden. Kant er en af mange grunde til, at jeg har prøvet at eksperimentere med -irrationalistisk- skrift i Cassandra.« (...)"

Du kan læse hele interviewet her

CASSANDRA er månedens bog i Gladiator-abonnement.

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator-abonnement for 169kr/md, modtage CASSANDRA med det samme og derudover få 30 % rabat på alle forlagets øvrige bøger.