"smuk og rørende læsning" Jyllands-Posten giver JEG ER EN, DER KAN SIGE SÅDAN! af Anita Furu ⭐️⭐️⭐️⭐️

Anita Furu Anmeldelser Jeg er en der kan sige sådan! Jyllands-Posten

Katrine Sommer Boysen anmelder JEG ER EN, DER KAN SIGE SÅDAN! af Anita Furu i Jyllands-Posten.

Læs et uddrag af anmeldelsen her: 

 

Anita Furu, der i 2018 vandt debutantprisen på Bogforum for sin roman ”Mit halve liv”, har med ”Jeg er en, der kan sige sådan!” fortsat sin fortælling om jødiske Ruth i endnu en afdæmpet og smukt skrevet roman. Furus romaner er inspireret af hendes egen familiehistorie, men forfatteren digter oplevelser til, som rager ud over virkelighedens rammer.

”Jeg er en, der kan sige sådan!” handler om identitet og samhørighed på et helt essentielt niveau. Romanen foregår i 1973, hvor Ruths datter Inge har taget kontakt til moderens søster Dina, der bor i England. Sammen skal mor og datter tage færgen fra Esbjerg for at mødes med de søskende, som Ruth blev skilt fra som ganske lille.

Ruth, der er født i 1900, er en kvinde af det 20. århundrede. Fortalt fra 1973, som i dag jo er væsentlig mere fortid end Anden Verdenskrig var i 1973, får vi gennem teksten et blik på den nære historie. Furu har et fornemt blik for 1970’ernes stereotyper med sorte laksko med spænder, rødvinssauce og Kammas housecoat af rød velour. Men Furu er så økonomisk med sit sprog, at intet føles som ornamentik, og det skrabede sprog føles som en umiddelbar forlængelse af Ruth og hendes omverden. Det er smuk og rørende læsning.

 

Hele anmeldelsen kan læses her.

 


Ældre indlæg Nyere indlæg