★★★★★ Kristeligt Dagblad anmelder Cecilie Linds TIL EN ENGELS FORSVAR

★★★★★

Efter fire gode digtbøger tager Cecilie Lind nu livtag med romanen, men heldigvis indebærer genreskiftet ikke et farvel til hendes viltre og nyskabende sprogarbejde. Som de tidligere Lind-bøger er " Til en engels forsvar", som den nye roman hedder, nemlig et erobringstogt, en eventyrlig opdagelsesrejse i det danske sprogs bakkedale, hvor nye, hidtil ukendte og usete områder med en smittende ivrighed og energisk nysgerrighed konstant indtages og kortlægges.

Som få - af nye, unge danske forfattere kan jeg næsten kun komme i tanker om Signe Gjessings kosmisk-visionære særsprog, der kan noget tilsvarende - formår Cecilie Lind at sende læseren på et sprogligt trip, der på en gang er overrumplende, berusende, nydelsesfuldt, fascinerende og forfærdende. (...)

(...) det betyder, at læserens vante orienteringsevne igen og igen slås ud af kurs, fordi Lind med sin kantede, uregerlige og associative tilgang går til yderligheder i sit forsøg på at skabe originale skred i sproget.

" Til en engels forsvar" er ikke letfordøjelig sengelæsning; man skal ikke forvente at forstå alt, hvad der er på færde. I stedet skal man bare forvilde sig ind i romanen, dens elementer af eventyr, mytologi, krigsfortælling, kærlighedshistorie, allegori, sygdomsberetning og psykologisk-eksistentielt drama.
Ikke mindst skal man bare lade sig gribe af Linds særegne håndtering af det danske sprog.
Læs hele anmeldelsen i Kristeligt Dagblad fra den 4. august 2017
Køb bogen her og husk, hvis du tilmelder dig Gladiator-abonnement, får du 30 % på alle forlagets bøger.