Kristeligt dagblad anmelder Josefine Graakjær Nielsens JOHANNES



Kristeligt dagblads Kathrine Maria Amann anmelder Josefine Graakjær Nielsens JOHANNES.
Læs et uddrag af anmeldelsen her.

"I 2015 debuterede den forfatterskoleuddannede Josefine Graakjær Nielsen med langdigtet " Rosebud", som midt i en faretruende fortælling om et forlist forhold, abort og indlæggelse varsler en anden og måske mørkere baggrundshistorie. Et tragisk familietraume med misbrug, ulykker, vold og selvmord. Det er denne fortælling, "Johannes nu udfolder [...] Indhyller i lag på lag af sirlige sprogsystemer, repetitioner, kæder og forgreninger. En organisk opremsning af registreringer omkring en families fortrængninger og hemmeligheder."

"De lurende katastrofer bag dagligdagens trivialiteter er et andet fremtrædende tema.
"Hun koger vand til pulverkakao og tørrer sit hår./ Han sætter sig ind i bilen, og bilen eksploderer", er en karakteristisk Graakjærsk sammenstilling.
Modsætninger, der forstærker indtrykket. Teksten, der hele tiden bekriger sig selv som farfaderens 80-årige faldefærdige krop."

"Johannes" er en dybt smerte-og sanselig tekst om tab. En causeren over menneskelivets absurde almindeligheder og uhyrlige tragedier i en stærkt billedmættet fortælling [...]" 

Læs resten af anmeldelsen her

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.