Kristeligt dagblad og Fyens Stiftstidende giver ★★★★★ til MIT HALVE LIV

Anita Furu Anmeldelser Mit halve liv


★★★★★ til Anita Furus debutroman MIT HALVE LIV!
Læs et uddrag af de fine anmeldelser fra Kristeligt Dagblad og Fyens Stiftstidende her: 

Lars Handesten fra Kristeligt dagblad skriver: 

"Selvom Furu blot er debutant, har hun et særdeles sikkert greb om både sin historie og sit sprog."

"Det smertelige savn drejer hele romanen sig om, og der sættes kun langsomt og delvist navn på det savnede. Det er så ømtåleligt og så traumatisk, at det knap kan siges. Og det kan kun med besvær fortælles, som det bliver her: som et liv i stumper og stykker.

"Mit halve liv" fortæller en historie om et jødisk flygtningebarn. Men hun deler skæbne med arabiske og afrikanske flygtninge, som kommer til Danmark i dag. Det er altid svært at forholde sig til X antal flygtninge, der bare optræder i en statistik, men når der kommer konkrete mennesker og livshistorier til, bliver det langt lettere."

"Derfor er en roman som " Mit halve liv" ikke bare en god bog, men også en nødvendig bog, der minder os om de halve liv, vi intet kender til.

Preben Rasmussen fra Fyens Stiftstidende skriver dette om MIT HALVE LIV: 

"Det ér en meget fin debut, Furu leverer..."

"Det er en meget lavmælt, overbevisende fortælling om en svær kvindeskæbne, bogen giver os."

"Det er en meget lavmælt, overbevisende fortælling om en svær kvindeskæbne, bogen giver os. Ruth længes efter noget, hun ikke rigtigt ved, hvad er, men hun fornemmer, at nogen har forhindret hende i at komme i kontakt med sine russiske søskende og med sin russiske fortid, som hun i drømme glimtvis husker. Hendes reaktion er en blanding af sorg, vrede og aggressivitet, en reaktion, hvis udfald mod familie og venner vel skyldes en følelse af magt - alt skildret med stor psykologisk indsigt"

Læs mere om anmeldelserne i Fyens Stiftstidende og Kristeligt dagblad.

 MIT HALVE LIV er månedens bog. Tilmeld dig Gladiator abonnment for 169/md, og vi sender MIT HALVE LIV med det samme. Derudover vil du vil modtage en ny bog hver måneder og få 30 % på denne samt forlagets øvrige bøger.Ældre opslag Nyere opslag