"Læskende ærligt og svimlende modigt" - anmeldelse af 'Stræk din krop mod min' på Litteratursiden

Mai Villadsen Ruby har anmeldt Stræk din krop mod min af Charlotte Strandgaard og Johanne Kirstine Fall for Litteratursiden.dk. Læs et uddrag af anmeldelsen her: 

"To forfatteres intime møde i breve om kroppen, livet og døden er læskende ærligt og svimlende modigt.

Ordene mellem forfatterne Charlotte Strandgaard og Johanne Kirstine Fall i denne brevvekslingsbog strækker livet derud, hvor det er allermest følsomt, og hvor der er allermest på spil.

Tilbage i 2017 mødtes de to forfattere – begge med skønlitterære udgivelser om kroppen bag sig – til en samtale om kroppen i litteraturen på Bogforum. Tre et halvt år senere år: denne bog og et venskab uden alder.

Enigheden er der ikke altid, men åbenhed og forståelse er der masser af, hvilket giver mig en nærmest terapeutisk fornemmelsen af, at de to griber hinanden ved at se (på) hinanden gennem fortællingen. Så lad det handle om sorg, tro, sygdom, hallucinationer og familie! Om krop og køn, om livet og døden. ”Tror du, at jeg slog min far ihjel?”, spørger Strandgaard nøgent et sted.

Følsomt og med stor kraft skriver Fall og Strandgaard deres historier sammen ved at spørge ind til og reagere på hinandens breve. Der bliver sat ord på tabubelagte hemmeligheder såsom en abort foretaget i 1968, og her og der pibler humoren frem.

(...)

’Stræk din krop mod min’ er et vanvittigt vigtigt venskabsmanifest og et mindeskrin besmykket med erfaringer, der ofte danser på kanten af livet."

Læs hele anmeldelsen her.