"Låsesmedsfilerne" får fem hjerter i Politiken!

Kim Skotte har anmeldt Halfdan Piskets "Låsesmedsfilerne" i dagens Politiken og giver den erotiske fortælling fem hjerter. Om Pisket og værket skriver Skotte blandt andet:

"'Desertør', 'Kakerlak' og 'Dansker' fortalte den på mange måder banebrydende fortælling om Piskets tyrkiske fars rejse fra opvæksten i det uroplagede østlige Tyrkiet til et liv som hashpusher på Christiania. Det er et stort, episk-personligt stof og det formidable resultat af en sammenbidt kraftanstrengelse.

'Låsesmedsfilerne' er noget helt, helt andet. Stregen, nerven og uroen er genkendelig, men stoffet er nervøst søgende og ikke uden komik i liderligheden. Ikke et egentligt narrativ, men en samling enkeltstående tegninger, som griber fat i hinanden og fortæller om en søgen efter identitet på flere hylder og planer. En livskrises kviksølvagtige, frit flydende fragmenter."

"Låsemedsfilerneer meget anderledes end Danskertrilogien, men vi er glade for, at der også sættes pris på denne side af Piskets virke som tegner og forfatter, som vi her på Gladiator er så stolte af at få lov til at udgive i revideret form.

Læs hele anmeldelsen her