Littuna.nu anmelder Dan Turèlls 'Mediemontager'

 Foto: Gyldendal Fotoarkiv  Thomas L. Alvarez skriver bl.a.:

Denne posthume udgivelse af Dan Turéll-tekster er interessant læsning for de der kunne tænke sig at dykke ned i Turélls egne inspirationskilder. Et spændende værk hvor den nu afdøde digter og forfatter ikke holder tilbage med sin tydeligvist store viden om dem der gav ham en bevidsthedsændring ...

Værket er sammensat af tekster om sammensatte personer der alle har beat tilfælles. Det Turéll tilsyneladende har forsøgt at gøre med de tre mediemontager, er at skrive en form for referentiel poetik til sit eget forfatterskab. Det er svært ikke at læse Turéll selv ind i værket. Det er svært ikke at spejle Turéll i den lidende og gale digter Pound, i junkien, systemkritikeren og sprogteknikeren Burroughs og i den ensomme musiker og New Yorker Lou Reed.

Selvom værket er præget af at være en ufærdiggjort posthum udgivelse med dets utroligt mange gentagelser, og hvad der lader til at være uredigerede tekster skrevet i en til tider så digterisk prosa at det kan være svært at læse, er det alligevel interessant læsning. Nu ved jeg nemlig hvad Onkel Danny fik med hjem til aftenkaffen.

 

Læs hele anmeldelsen

TILMED DIG GLADIATOR ABONNEMENT I DAG OG FÅ 30% PÅ ALLE BØGER