Littuna.nu anmelder Jens August Schades 'Helvede opløser sig'

 Fotograf: Lars Hansen Thomas L. Alvarez skriver bl.a.:

Gladiator har med Jens August Schades digtsamling Helvede opløser sig et rigtigt godt bud på en outsider i den danske litteraturskat. En kort digtsamling der på trods af sin længde når at smitte af med sin universelle glæde. Desuden med et oplysende efterord af Peter Laugesen om digterfilosoffen Schade.

Digtsamlingens første del hedder ”Poetiske billeder”. Her udfolder Schade sin kærlighed til nogle specifikke malere, en digter og litteraturkritikeren Hans Brix. Mens Schade næsten guddommeliggør digteren Jeppe Aakjær, beskriver han Fritz Sybergs malerier der åbner sig for ham og Jens Søndergaard der beånder lærredet med sin pensel. I digtet ”I universitetets frokoststue” som er det første ud af fire i digtsamlingens anden del der kun indeholder fire digte, præsenterer Schade os for sin verden af uendelighed, og senere i digtet ”I Restaurant >>Parnas<<” beskriver han den musiske erotik ... 

Jeg kender ikke Schade hverken overfladisk eller indgående, men det må jeg indrømme at jeg nu har lyst til at gøre noget ved.

 

Læs hele anmeldelsen

TILMED DIG GLADIATOR ABONNEMENT I DAG OG FÅ 30% PÅ ALLE BØGER