'Om rovdyr og andre realiteter' får ★★★★ i Berlingske

'Om rovdyr og andre realiteter' af Marina Cecilie Roné har fået fire stjerner i Berlingske af Jacob Ørsted. Her får Ronés seneste udgivelse Om rovdyr og andre realiteter bl.a. følgende ord med på vejen:

"Marina Cecilie Ronés novellesamling »Om rovdyr og andre realiteter« er en imponerende og nøgtern udforskning af tab, mismod og frustrationer, der aldrig forfalder til sentimentalitet, og som lever videre i bevidstheden, når bogen er lukket."

Og her om novellesamlingens sidste fortælling "En tur i teateret og hjem igen":

"Roné formår at tegne sine karakterer op med præcision. De lever videre i min bevidsthed til trods for, jeg kun har været i deres selskab henover små ti sider. En imponerende bedrift."

Læs hele anmeldelsen her: "4 stjerner: Nøgterne beretninger om halshugninger, rovdyr og bombeangreb i Birkerød imponerer" - Berlingske d.12. september, 2021.


Om rovdyr og andre realiteter handler om den pagt, vi indgår med hinanden. Og som vi værner om, kæmper for og så imod, forråder, føler os begrænset af og fortabt uden. Om at have hinandens ryg, have et sted at sove uden frygt. Og om bagholdsangrebet. Mødre, fædre, børn, søskende, elskende, venner, naboer rystes eller ryster andre i novellerne. Det er de historier, vi ikke fortæller hinanden, Roné tager fat i.


Marina Cecilie Roné debuterede i 1990 med novellesamlingen Ud af et skød og har siden udgivet adskillige anmelderroste og, af læserene, meget værdsatte novellesamlinger og romaner. Den seneste udgivelse er romanen Det skete, som udkom i 2010. Det er et privilegium som forlag at udgive Ronés nye novellesamling Om rovdyr og andre realiteter.

Køb 'Om rovdyr og andre realiteter' her. Pris: 250,- kr eller 175,- kr for medlemmer af Gladiator Abonnement