0

"Moderdyret er også bare et menneske. Instinkt og følelse trumfer samfundets normer." - Anmeldelse af VÆR GOD VED DYRENE i Weekendavisen

Foto: Paal Audestad

Weekendavisens Siri Ranva Hjelm Jacobsen har anmeldt VÆR GOD VED DYRENE af Monica Isakstuen. Læs uddrag af anmeldelsen her.

"Det modigste og mest interessante ved romanen er skildringen af Karens præstationsorienterede og sommetider barnligt egoistiske tilgang til rollen som deleforælder. [...] »Det her er ingen konkurrence. Men jeg vil vinde den.« Moderdyret er også bare et menneske. Instinkt og følelse trumfer samfundets normer."

"Hendes mor er med på sidelinjen som evigt bebrejdende, empatiudfordret kliché i ravneklæder. Hun ejer ikke situationsfornemmelse, går mest op i, hvordan deleordningen vil påvirke hende, presser på for, at Karen skal droppe skilsmissen, og mener desuden, at man som kvinde skal foregive seksuel lyst for at holde på sin mand. Alt andet er bare »for romantisk«." 

"[...] i det store hele er Vær god ved dyrene en vellykket og uforfærdet diskussion af moderskabet i skilsmissens guldalder som et problem uden nogen god løsning."

Læs hele anmeldelsen her.


Ældre indlæg Nyere indlæg