Modspor anmelder Charlotte Strandgaards MIN TRO

Modspors Malou Staalholt anmelder Charlotte Strandgaards MIN TRO.
Læs et uddrag af anmeldelsen.

"Min tro er en lille, skarp digtsamling, hvor Strandgaard har gjort brug af kirkeårets evangelietekster som både udgangspunkt og samtalepartner i sin ”tolkning af troens spørgsmål”, som projektet beskrives i bogens bagsidetekst. I bogens midte afbrydes den sproglige tolkning imidlertid af Halfdan Piskets karakteristiske streg, med hvilken han har illustreret, eller bidraget til, Min tro med 16 tegninger"

"Digterjeget er en mor, der har mistet og den stærkeste tråd, der løber igennem Min tro er hendes spejling i Jomfru Maria. Identifikationen i moderen som karakter er også det, der binder digtenes ellers forskellige tematikker sammen. Min tro berører nemlig, udover det tidløse, universelle nære, også helt tidstypiske politiske emner: i de religiøse refleksioner nævnes blandt andet flygtningekrisen, fattigdommen i den tredje verden og tortur af krigsfanger."

"Moderkærligheden er om noget digterjegets poetiske styrke, fordi den – og især gennem identifikationen med Jomfru Maria, hvis psykologi og følelsesliv fylder meget i digtene, anskuer de ”store” spørgsmål fra en helt nær position. Når Jesus korsfæstes er det ikke selvopofrelsen der for digterjeget er centralt. Det er moderens tab af en søn [...] Moderkærligheden brænder inderligt, og det er for denne læser den ild, der lyser digtene op og gør dem varme at holde i hænderne."

"Min tro kunne på den måde også hedde ”min tvivl”: den handler om den smerte, det er at være mor, den lidelse, der ligger i den rene kærlighed og om nødvendigheden i at tro..."

Læs resten af anmeldelsen her

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.