Modspor anmelder Hans Hedegaard Andersens FEM DAGE FOR ROSE

Modspors Malou Staalholt er begejstret for Hans Hedegaard Andersens Fem dage for ROSE. Hun skriver blandt andet:

"Den mandlige hovedkarakter, Simon, stråler af nuanceret menneskelighed, og han handler med et svingende held, som fremstår uhyre troværdigt."

"(...)Hold da op, for en turbulent tur ned af Den Mexicanske Golf Fem dage for Rose tager sin læser med på. Handlingsforløbet er smukt balanceret ved både at være dramatisk og plausibelt. Gennem scenerne på floden er romanen en ægte intens page-turner – og vandet som terapi eller øjenåbner serveres uden for meget pynt og føles utrolig troværdigt. Simons udvikling, hvor han indser, at han er endt på et forkert spor i sit liv med dertilhørende forkerte kæreste, er ligeledes øm og medrivende. Både storm og nærdødsoplevelse til trods får jeg selv en helt umådelig lyst til at kaste mig hovedkluds ud på et sejleventyr."

"Feriefortællingen er nærmest filmisk med sin dramatiske sans for fremdrift. Og dét ment på den absolut bedste måde: Hans Hedegaard Andersen maler med en upyntet lethed det Amerika frem, parret er på prøve i: fra industrielle småbyer, hvor civile bliver mødt med afvisende hårdhed over grillpartys i haver og på barer og til det sterile luksusresort, hvor Simon og Laura ender rejsen: alting er lige tilpas farvelagt til, at hjernen får plads til at gøre resten. Det er let og lækkert."

"Fem dage for Rose er en medrivende fortælling om en mand, som konfronteres med sin midtvejskrise under en ferie med sin irriterende, krævende og hysteriske kæreste. Floden og senere i romanen også havet spiller rollen som terapeut til bravur."

Læs hele anmeldelsen her.

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.