★★★★★ Nordjyske Stiftstidende anmelder Johanne Kirstine Falls DER ER ALTID NOGEN AT BEFRI

Ny dansk litteratur er fantastisk for tiden.(...)

Den unge kvinde Katrina og hendes kropsfiksering er tekstens centrum. Man kommer helt ind under huden på hende, hvor rejerne fra rejeosten buler frem - og man mærker faktisk, hvordan det må være at have det så frygteligt med sig selv, at føle sig så forkert, så malplaceret i sit eget kød.

Johanne Kirstine Falls romandebut er også en fortælling, der uden at miste fokus på Katrinas tilstand kredser om medpatienterne, personalet og de pårørende, og om hvordan disse har og får betydning for hendes indlæggelsesforløb. Fall er paletten rundt, og hun gør det godt.(...)

Det er stærk, forfærdelig læsning, der heldigvis er så velskrevet, at man ikke har lyst til at lægge bogen fra sig, selvom man bliver dårlig. Særligt vellykkede er altså også de afsnit, hvor Katrina er psykotisk. Selvom legemsdele er rådne, og selvom hun hallucinerer kryb og mister sin virkelighedssans, indtræffer sci-fi-følelsen ikke. Realismen består på uhyggelig vis.

Læs hele anmeldelsen i Nordjyske Stiftstidende fra d. 10/08/2017

DER ER ALTID NOGEN AT BEFRI er månedens bog i Gladiator abonnement. 
Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage bogen og fremover få 30 % på alle forlagets bøger.