"Norsk forfatter om at miste: På en bro i København følte jeg, at verden styrtede sammen" - Kristeligt Dagblad

I et nyt interview i Kristeligt Dagblad taler Julia Jayko Fossland med Rasmus Enghave Friis om sorgprocesser ved at miste og hvordan det har mundet sig ud i skriften. Læs med her: 

"Da forfatter Julia Jayko Fossland mistede sin veninde, blev hun overmandet af en vrede og et ubehag, som længe havde ulmet i hendes krop. Hun skrev sig ud af sorgen

Da min veninde blev alvorligt syg, fik jeg svært ved at gå ud af min dør. Jeg blev enormt sårbar over for mine omgivelser og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mine følelser. Det var, som om de var for store til, at min krop kunne rumme dem.

Jeg havde nogle ret voldsomme angstanfald, jeg hyperventilerede og følte ofte en trykken for brystet.

En dag, da jeg cyklede over Dronning Louises Bro (i København, red.), fik jeg følelsen af, at alting bristede og faldt fra hinanden. ''Nu kan jeg ikke mere,” tænkte jeg. Jeg blev nødt til at stille cyklen og lægge mig på fortovet. Mens jeg lå der, kom en masse mennesker hen til mig, kiggede ned på mig og spurgte, om jeg var okay. Det gjorde det kun mere ubehageligt."

(...)

"Jeg tror, det har hjulpet mig meget at skrive digtene. I dag er sorgen mere håndterbar, og mange dage tænker jeg slet ikke på den. Nu kommer den snarere i små lommer. De kan stadig opsluge mig fuldstændig, men det er, som om de bliver lidt mindre for hver gang.

Jeg har ikke længere følelsen af, at sorgen er så stor i min krop, at jeg ikke kan være i den." 

Du kan læse resten af artiklen her: