Nyt spændende samarbejde mellem Gladiator og norske Pelikanen forlag

 

Gladiators første udgivelse af norsk roman på originalsprog 

Hvad sker der, når der ikke længere er brug for dig, hverken hjemme eller på arbejde, og du er den sidste det går op for?

Det er udgangspunktet for romanen Store hendelser i liten skala. Vi møder den lokale kommune-bibliotekar Arne Sjølingstad netop den dag, hvor han ufrivilligt går af med fuld pension. Men Arne brænder fortsat for jobbet, han lever og ånder for de kommunale projekter vedr. oplysningsarbejdet og har ingen planer om at nøjes med en pensionisttilværelse.

Store hendelser i liten skala er en tragisk-komisk roman. Gennem hovedpersonens blik, som er mere end sædvanligt optændt af hans oplysningstanker, blotlægges en vældig afstand mellem livet, som det skulle have formet sig og sådan som det blev.

Handlingen udspiller sig i provinsen i Norge, men kunne fuldstændig lige så vel foregå i Nykøbing Mors, Nykøbing Sjælland eller Nykøbing Falster. – Bjørn Arild Ersland ligner en klon af Jens Smærup Sørensen og Lars Frost. Med dette indgående kendskab til den sidste kartoffelrække.

Bogen udgives i samarbejde med Pelikanen i Norge. På originalsproget norsk. Fordi vi tror på et fælles bogmarked og en fælles litterær offentlighed i Skandinavien.

Både Jyllands-Posten og NetAvisen har bragt artikler om samarbejdet mellem Gladiator og Pelikanen. Læs Jyllands-Postens artikel her og NetAvisens artikel her

bjørn arild_pressemeddelelsen

Forfatter: Bjørn Arild Ersland
Titel: Store hendelser i liten skala
Redaktør: Karl Ove Knausgård
Omslag: Jonas Ersland
Sats: Yngve Knausgård
Genre: Roman
Forlaget Gladiator
196 sider, 289 kr.
ISBN: 978-87-93128-52-1
Udgivelsesdato: 27-01-17