Omtale af Luca Engberg Talamonas "Maskinerne slukkes og kroppen bliver fri" i POV

"Jeg er en følsom mand, som selv har haft problemer med giftig maskulinitet. For mig betød det, at jeg først måtte lære at håndtere sårbare følelser konstruktivt, mens jeg var i krise.

Derfor bliver jeg glad og fortrøstningsfuld af at læse den nye bølge af litteratur om faderskab, hvor mænd igennem faderrollen forsøger at gøre op med giftig maskulinitet og finde fodfæste i en omsorgsfuld maskulinitet."

(...)

"Litteraturen konstruerer en rollemodel, hvor omsorg for andre og sig selv indgår som en naturlig del af det at være far, mand og menneske i det hele taget under en krise.

Denne intention er tydeligst hos Talamona, der i Maskinerne slukkes og kroppen bliver fri skildrer Theis og Viktorias ophold på hospitalet, mens deres søn kommer sig over sin for tidlige fødsel. Under deres hospitalsindlæggelse kæmper Theis mod de maskuline forventninger, der er til ham.

Det bliver vist gennem gråd, som for mænd jo er kardinalsynden, fordi tårer viser tegn på manglende følelsesmæssig selvbeherskelse."

(...) 

"I romanen græder og undskylder Theis overfor Viktoria, fordi han ikke har den forventede følelsesmæssige selvbeherskelse. Viktoria, der selv kæmper med sine inderliggjorte maskuline forventninger, trøster ikke Theis, men tager afstand fra hans gråd:

”Jeg vil gerne sige til Theis, at det ikke gør noget, at han græder. Jeg vil gerne sige noget kærligt som: Jeg forstår, at du er ked af det, vi vil have Elias i vores hænder nu og ikke vente mere. I stedet siger jeg: Han får det bedre”.

Dette skaber en grundlæggende distance mellem Theis og Viktoria under krisen, som kun bliver endnu større i løbet af romanen."

Læs hele artiklen her

"Maskinerne slukkes og kroppen bliver fri" kan købes her. Pris 249,95 kr.