Poesi med coolnes og bid - Information

"Jeg savner dit døde hår" af Josefine Graakjær Nielsen er blevet anmeldt i Information af Kamilla Löfström.

Læs uddrag af den fine anmeldelse her: 

"Josefine Graakjær Nielsens nye poesiudgivelse, der består af citater og fundne sætninger arrangeret i en Del I og en Del II, hedder Jeg savner dit døde hår, og ja, du læste rigtigt, men en eller anden må på et tidspunkt have hørt forkert og forvekslet »Jeg savner dit røde hår« med det, som er blevet bogens titel. Begge versioner indgår i værket. (...)"

"Josefine Graakjærs poetik ses desuden i hendes metode: At finde og indsamle ord og sætninger fra en flok af mennesker i stedet for som ensom digter at finde på og skrive ned i måneskin. Inger Christensen, Morti Vizki, Lars Skinnebach, Bertel Haarder, Ulige Numre, Bibelen og mange, mange andre citeres eller viderebringes i let omskrivning - og fejl forekommer. Det fundne kan lyde sådan her et stykke ned på den første side: »Jeg vil gerne komme og kigge på det i næste uge.// Jeg kan bidrage med en løssluppen stemning og noget vildskab i øjenhøjde.// Husk pakken.// Hvis solen havde skinnet, så havde man kunnet skrive svin i støvet.// Kærlighed sælger bleer.« Godt fundet! er min første tanke, når jeg læser sætninger som disse, og når jeg tænker efter, må grunden være, at de uden for deres oprindelige sammenhæng stadig er godt pakket med betydning, at de rummer en stor variation, både indholdsmæssigt, stilmæssigt og i deres længde. Og så overrumpler de ofte i deres nye montageform. (...)"

Læs resten af anmeldelsen i den trykte udgave af Information og interview med forfatteren her
Fotograf: Lærke PosseltJosefine Graakjær Nielsens digtsamling Jeg savner dit døde hår er en skriftmontage; stof organiseret i åbne sætninger. Digteren er ikke til stede - er ikke et unikum men en samplende og samlende instans, der skriver en kollektivitet frem gennem brudstykker af samtaler. De forskellige spor rummer fragmenterede bevidsthedsstrømme om byen, familien, den elskede, de intellektuelle og de psykisk udfordrede.

Køb "Jeg savner dit døde hår" her. Pris 200 kr. eller 140 kr. for medlemmer af Gladiator Abonnement