pov.international: "Y/OUR POVERTY åbner med lyrisk lethed og humor ind til en skyggeside af vores samfund"

Tina Dransfeldt Christensen fra mediet pov.international har anmeldt Nadia Josefine El Saids roman Y/OUR POVERTY. Læs et uddrag af anmeldelsen her:

"Nadia Josefine El Saids lyriske dokumentarisme Y/OUR POVERTY er historien om en far, der er havnet på starthjælp, mens han er i arbejdsudredning. Det er på en og samme tid et personligt portræt af en far, der er sin helt egen, og en skildring af en mand, der udviskes som menneske, bliver historieløs, ansigtsløs og anonym, i systemdanmarks labyrinter.

Er det overhovedet muligt at være menneske i velfærdssamfundets skygge? Med titlen Y/OUR POVERTY inviterer Nadia Josefine El Said os til at overveje, hvordan det enkelte menneskes fattigdom spejler velfærdssamfundets menneskesyn.

[...] Y/OUR POVERTY fratager elegant læseren muligheden for at komme med ind bag facaden og høre farens historie. Den ligger der, lige for, men den forbliver ufortalt. I stedet rummer teksten uendeligt mange og mangeartede hentydninger til en rig historie, så læseren står tilbage med en sult efter at lære systemets ansigtsløse klient at kende."

Læs hele pov.'s anmeldelse her.