❤️❤️❤️❤️❤️ Politiken anmelder Dorothee Elmigers INDBYDELSE TIL VOVEHALSENE

To viljestærke unge kvinder, en hest og en skrivemaskine. Det er, hvad der skal til for at erobre verden! Fritzi og Margarete hedder søstrene, hvis længsel efter at kæmpe sig væk fra hjemmets mentale og reelle udørk ligner den, Tjekhovs kvinder nærer i skuespillet ' Tre søstre'.(...)

(...) Når Dorothee Elmiger vier en hel side til sætningen: »Vinteren bliver ved med at være en tom linje på det ark papir, jeg satte i skrivemaskinen«, mærker man den stille desperations aftryk på sidens forurenede snehvidhed.

Selv om ' romanen' stritter imod sin egen genre, har jeg svært ved ikke at gribes af den menneskelighed, der banker distant kødeligt i kvinderne, i romanpersonerne, Fritzi og Margarete, ' ungdommen' slet og ret, når de skræller kartofler, griner eller mosler rundt i sneen med en hest og 100 ideer til, hvad man skal foretage sig ved flodbredden engang: »Tag pølser med til alle!/Tag en varm sweater eller en vindjakke på!/Kom cyklende på jeres cykler!/Kom ridende på jeres hvide heste!«.(...)

Læs hele anmeldelsen her

Køb bogen her og husk, hvis du tilmelder dig Gladiator-abonnement, får du 30 % på alle forlagets bøger.