Politiken interviewer Lina Wolff om DE POLYGLOTTE ELSKERE: "[Had] kan overtage og forgifte et helt menneskeliv - som en skorpion, der stikker sig selv og dør med giften i kroppen."

Privat foto

Anne-Sophie Bogetoft Mortensen fra Politiken har læst DE POLYGLOTTE ELSKERE og interviewet forfatteren Lina Wolff. Her kan du læse uddrag af interviewet. 

"Lad dig ikke narre ad titlen: Svenske Lina Wolffs første roman på dansk, 'De polyglotte elskere', er ikke en fortælling om stor kærlighed, men snarere om had, klasseskel, fight clubs og sprogets uduelighed."

"Men kan der overhovedet opstå en forståelse mellem mennesker?"

Wolff: "Hvis du spørger mig, er det nærmest et mirakel, når det sker, ligegyldigt hvilket sprog eller med hvilken dialekt man taler."

Wolff: "Jeg tror, vi mennesker ofte leder efter følelser, der kan drive os fremad, og min oplevelse er, at kærlighed sjældent er den følelse. Det er i stedet ofte følelser som grådighed eller eksempelvis had! På den måde er had en ' renere' følelse, ja, for den kan overtage og forgifte et helt menneskeliv - som en skorpion, der stikker sig selv og dør med giften i kroppen."

 

Læs hele interviewet her.