"Sådan overmandes læseren, og jeg kan mærke på min krop, hvad krigen gør" - Flot anmeldelse af Elvir Maleskics debut 'I stød finder jeg læ' i uDkAnt

Elvir Maleskics digtsamling, I stød finder jeg læ, er blevet anmeldt af Vagn Remme i uDkAnt. Læs et uddrag af anmeldelsen her: 

"Elvir skriver om krigen set indefra. Set indefra et “jeg”, og hvordan et menneske tager krigen ind, og hvordan den hænger fast i kroppen – som en hærgen. Knogler der konstant knuses, i en malstrøm af erindringer. Noget af det der gør I stød finder jeg læ så stærk, er den måde Elvir blander sex, længsel og krig på. Sproget er en krigsmaskine, og det får læseren her til at mærke rædslerne. Ligesom du også godt kan mærke, hvordan det er når en kvinde og hendes niårige dreng fra Langeskov, bliver sendt til genopdragelse, blot for at blive stenet. 

Jeg kan godt se, at dette kan være hård læsning. Og det er også svært at læse I stød finder jeg læ. Den folder krigens betydning ud i det enkelte menneske. Det bekræfter mig endnu engang i, hvor formasteligt idiotisk krig er. At Elvir kan bære sorgen ved at miste sig selv, og beskrive krigen så tæt på sig selv, som noget seksuelt, at krigen er en penetration, et skud i kussen og en pik i hovedet. Sådan overmandes læseren, og jeg kan mærke på min krop, hvad krigen gør, og det er fandme stærkt skrevet Elvir. Tillykke med en utrolig flot debut."

Læs hele anmeldelsen her.