scan ENHEDER får 5 smørblomster i weekendavisen

lars bukdahl skriver bl.a. "pas på" og "holy shit for en gang murbrokker"

5 mursten

5 travheste              5 bøllespirer

"Jørgensens flerbindsværk i u-rækkefølge er summarisk og unysseligt pakket ind i plastic og består af seks upaginerede, ens designede, bruntonede bind med titlerne og antititlerne: »dine øjne, sveske, en kusine, linea«, »svæsk PTSD et stumpt instrument«, »In memory of my father, almindelig samling«, »jeg er gul«, »Angst borgruin«, »IAN THE MIDGET«. DE FEM AF BINDENE har, modsat Madsens og Carsons u-rækkefølger, intet markeret enhedspræg. Enheden er snarere de enkelttekster i deres forflossethed, som de enkelte bind består af. Det undtagelsesvist enhedslige sjette bind er »In memory «, bestående af farvefotografier af de allermindste, magiske objekter, som imidlertid er en fortsættelse af de gruppebilleder af magiske objekter, der under cirka samme titel indgik i pærevællingværket Springer, 2012. Ak, ja, nogle gange er man bare for indlæst eller indglugget i et forfatterskab! Teksterne i de fem tekstlige bind er væsentligst af fire, nej, okay, fem slags, med alskens overlapninger: 1. Remseagtige besværgelser og forbandelser af verdens dårskab. 2. Øm erindring, for 117. gang, af momenter i Hans Otto-livsløbet og altid især barndommen 3. Halløj i fantasi-lokationen Tårnet beboet af parret Amy (Winehouse) og (dværgen) Ian og en flok af særligt kvindelige valgslægtskaber. 4. Så godt som hermetiske eller bare uformidlede ordophobninger." (...)

"(...) og troede nogen, at Jørgensen atter var faldet til det tilforladelige værk-yver, udgør scan ENHEDER et eftertrykkeligt »fuck you« med seks skarpe horn." 

Skrevet af: Lars Bukdahl for Weekendavisen 

Foto: Hans Otto Jørgensen  


scan ENHEDER er en digtsamling spredt ud i seks hæfter. Digtene tager afsæt i det konkrete, det vil sige i det, der sker her lige nu. Hvad enten det er i den fysiske verden eller et sted i erindringen eller sindets geografi. Tingsverdenen er ofte smadret og ruinøs.

scan ENHEDER udkommer den 24. februar og kan forudbestilles her for 400,- kr.