SEKS STJERNER til "Det underdanige og det magtfulde" i POV International!

★★★★★★

"Hvis du har været med på de sociale mediers forargelseskor og forsvoret, at du ikke vil røre Susan Simonsens bog med en ildtang, så tag en dyb vejrtrækning, kom til dig selv og giv den bog en chance. Det fortjener demokratiet."

Forfatter og rådgiver Thomas Milsted har skrevet en flot anmeldelse af Susans debut Det underdanige og det magtfulde og kombineret den med et interview.

Læs et uddrag af artiklen her:

"Susan Simonsen har skrevet bogen “Det underdanige og det magtfulde” om kulturen på Christiansborg. Det slipper man åbenbart ikke ustraffet fra. Hele mandskoret af vrisne midaldrende mænd for hvem sexisme er opfundet af særligt sårbare curlingpiger, har i uskøn harmoni med kvinder fra det moralske underdyb følt sig kaldet til at kommentere hendes bog på de sociale medier i forargelse over, at Simonsen ikke kunne tåle mødet med virkeligheden, men derimod ønsker at forandre den(...) Men Simonsen har med sin bog trykket præcis dér, hvor de infantile reaktioner viser, der har været allerstørst behov for at trykke(...)

(...)det hysteriske fokus på seksuel chikane, som hendes kritikkere fik til at overskygge hele hendes indholdet af bogen, er imidlertid kun en parentes i forhold til det overordnede budskab; kulturen på Borgen er en trussel mod vores demokrati. Simonsen beskriver et system af topstyrede hierarkier, hvor politikere og medarbejdere degraderes, hvis de begår en fejl eller ikke retter ind efter ledelsens strategier, der vel og mærke ikke handler om udviklingen af politik, men om destruktion og chikane af dem, der er uenige med en selv; fremfor en politisk dialog, der er båret af et ønske om at nå et resultat eller et kompromis, fremkaldes snarere billeder af grøftegravning og golde magtkampe. (...)

Som en anmeldelse vil jeg give bogen 6 POV stjerner. Den er poetisk og smukt skrevet, trods dens indhold beskriver noget mindre nobelt. Det kræver mod at brænde broer af, som Susan Simonsen har gjort, og det indgyder respekt i min bog. Og tro nu ikke, at det kun er Susan Simonsen, der står med disse oplevelser. Ikke bare andre praktikanter, men også medarbejdere har de samme oplevelser, og det ville klæde Folketingets formand og de ledende embedsmænd at være nysgerrige efter dette problems omfang i stedet for, med den sædvanlige kritikresistens, at feje det hele ind under gulvtæppet.

Susans Simonsens bog har en god nerve. Den er også velskrevet, hvilket har betydning, når man har noget presserende på hjerte. Hun tager stilling. En forfatter uden sans for retfærdighed eller uretfærdighed ville være bedre tjent med at lave årsberetninger for en skole for duksedrenge i stedet for at skrive romaner, som Ernest Hemingway sagde. Susan Simonsen har den sans."

Du kan læse resten af anmeldelsen her

eller læse mere om selve bogen her