"Smuk og brutalt ærlig digtroman" - Kristeligt dagblad giver ★★★★ til Charlotte Strandgaards "Tror spillelederne virkelig jeg er sådan en pæn moden dame"

Claus Grymer fra Kristeligt Dagblad giver ★★★★ til Charlotte Strandgaards Tror spillelederne virkelig jeg er sådan en pæn moden dame. Læs et uddrag af anmeldelsen her."Titlen har sin baggrund i den talende kvindes oplevelse af at være en marionetdukke: "Spillelederen har bestemt, at jeget ikke selv kan bestemme, hvor i drømmehuset hun befinder sig, ej heller hvordan eller hvornår hun kommer ud. Hun kan heller ikke lyve." Kvinden kæmper for at overvinde spillereglerne, men tumler forvirret rundt - i fortiden, repræsenteret blandt andet af forældrene samt en afdød søn. Og vi får et glimt af de triste måneder, efter hun fik fået foretaget abort. Læseren bringes tæt på de plagsomme generelle livsbetingelser, angsten, smerterne,  både de fysiske og de sjælelige"

"Det er en bog, der i enhver henseende følger sine egne veje, men alle går de gennem nødvendigheden. Hvert udsagn er præget af, at det for Charlotte Strandgaard har betydet alt at formulere dem."

Læs resten af anmeldelsen her!


" ... inderligt syret, råt konceptuelt, nådesløst knitrende galmandsværk af et hovedværk"
Weekendavisen
"Smuk og brutalt ærlig digtroman" - Kristeligt Dagblad

Info
: Jeg’et kæmper for at overvinde spillereglerne, men tumler rundt i erindringen (fortid), et smertehelvede p.g.a. fejloperation i ryggen (nutid) og flugten væk fra smerterne i en slags ud-afkroppen oplevelse, hvor bl.a. sexualitet og troen på Jesus Kristus gør både jeg’et og læseren svimmel (det fantastiske).

Charlotte Strandgaard er ikke for fastholdere. Man ved aldrig, hvad den næste bog indeholder... Men at hun denne gang styrer ind og ud mellem hverdagen og det næsten hallucinerede kommer bag på os.