"Smuk og vellykket to'er" – Nordjyske Stiftstidende giver ★★★★★ til Anita Furus JEG ER EN, DER KAN SIGE SÅDAN!

Nordjyske Stiftstidendes Anna Skov Thomsen anmelder Anita Furus roman Jeg er en, der kan sige sådan! og giver fem stjerner! Læs et uddrag af anmeldelsen her.
 "Anita Furu vandt i 2018 Bogforums Debutantpris for romanen " Mit halve liv" om den jødiske flygtning Ruth, der som 6-årig bliver adopteret fra Rusland til Danmark. Nu er forfatteren aktuel med en smuk og bevægende selvstændig fortsættelse med titlen " Jeg er en, der kan sige sådan!" I opfølgeren er Ruth blevet 73 år, og livet trænger sig ligesom på fra alle sider."
"Man gribes om hjertet af Anita Furus fintfølende evne til at skildre ømheden mellem menneskene i fortællingen og Ruths stormomsuste følelsesliv på denne afdæmpede, men indtrængende måde."
"Samtidig skriver forfatteren med en usædvanlig stilbevidst rytme og kadence i sproget, som har en sitrende nærhed og sanselighed over sig. "Jeg er en, der kan sige sådan!" er en på alle måder vellykket fortælling om at være i sit livs efterår og indse, at også her kan nye begyndelser finde sted."

"Skarpt blik for ambivalente følelser, gode sætninger og som altid overbevisende persontegninger ..." - Information
"[...] En budskabsrig og klog lille roman." - Weekendavisen 
★★★★★ - Kristeligt Dagblad
★★★★★ - Nordjyske Stiftstidende
♥♥♥♥ - Politiken
★★★★ - Jyllands-Posten

Info
: I 2018 modtog Anita Furu Bogforums Debutantpris for Mit halve liv – en stærk og rørende roman om den jødiske flygtningepige Ruth, der som 6-årig bliver adopteret fra Rusland til Danmark. Jeg er en, der kan sige sådan! er Anita Furus selvstændige opfølger. Ruth er blevet 73 år, og hendes handlekraftige datter Inge presser på for, at Ruth tager kontakt til de søskende, hun blev skilt fra som lille.
Ruth og Inge tager til England og møder Ruths storesøster og storebror, der også blev bortadopteret, men Ruth kæmper med modstridende følelser. Hendes søskende har detaljerede minder om barndommen i Rusland. Selv husker hun næsten ingenting. 

Køb bogen i Gladiators webshop!