Standart anmelder tre Gladiator-udgivelser og bringer et uddrag fra Hans Lynges "Den usynliges vilje"

Litteraturmagasinet Standart anmelder i deres maj-nummer tre Gladiator bøger og bringer et uddrag fra genudgivelsen af Hans Lynges Den usynliges vilje. Læs uddrag fra anmeldelserne nedenfor.

 

 

Mads Schjødt Sandager Jonasson har anmeldt Josefine Graakjær Nielsens roman Johannes

 

 

"Heldigvis er denne historie dog landet i hænderne på en forfatter, der som få andre har ild i sproget og tør tage livtag med en fiktionsform, der ellers for mange samtidige forfatteres vedkommende er i akut fare for at forstene i ren konvention[...]Graakjær Nielsen skriver så vildt og uregerligt at det næsten ikke er til at fatte."

 

 

Selma Rosenfeldt-Olsens Leipziger Tagebuch anmeldes af Johann Sten Nielsen

"Rosenfeldt-Olsens sprog er afdæmpet, sætningerne korte og præcise, tit med en underspillet humor til følge. Som her hvor Frida (Romanens hovedperson, red.) tænker, at der må være en forbandelse på spil, at det er det, der er i vejen med hendes liv [...] Det er den bedste indledning på et kapitel, jeg i lang tid har læst."

 

 

Anna Schmidt Andersen har anmeldt Anita Furus roman Mit halve liv

"Mit halve liv er solid og gennemført historiefortælling på et meget højt niveau [...] Mit halve liv [er] også en neglebidende detektivroman, hvis plot igangsættes af mamas død og en bunke breve fra Rusland, der har ligget skjult i et gammelt møbel [...] Anita Furu rammer den uden tvivl klokkerent her i sin debut, hvor den store historiske pensel vel har været fremme, men hvor de små, personlige detaljer også skaber værket."

 

Standart bringer også et uddrag af kapitel 3, Navnet, fra Hans Lynges roman Den usynliges vilje, her kan du læse et lille uddrag

"Forestil dig en gammelmor, hvis eneste søn er omkommet i kajak. Kan vi undre os over, at hun hengiver sig til sorgen? Men se hende så en tid senere, siddende som et lille barn på skødet, en fremmed lille dreng. Man kan høre den afdødes navn blive hvisket af en stemme, der er fuld af kærlighed og glæde; som var verden aldrig faldet fra hinanden – som havde der aldrig været nogen sorg. Du spørger: hvis er mon denne stemme? Det er modernes, moderen som har genfundet sin søn."  

 

 Læs alle anmeldelserne i Standart, 32. årgang, maj 2018.