"At læse er en chance for at leve flere liv" - Stort interview i Politiken med Anita Furu om hendes roman MIT HALVE LIV

Foto: Mads Holm

Jes Stein Pedersen fra Politiken var hurtigt ude, og fik interviewet Anita Furu lige efter hun modtog Bogforums Debutantpris 2018. Læs uddrag af hvad hun fortalte Politiken her:

"Måske bruger du min historie engang, sagde min farmor, og det har jeg gjort. Jeg var den i familien, der holdt af at skrive, og jeg tænker, at hun godt ville have, at jeg fortalte den videre«, fortæller en glad prismodtager."

"Folk finder romanen rørende, og det er en fantastisk følelse for mig. Jeg har jo skrevet min bog, for at den skal blive læst. At få brev fra folk, jeg ikke kender, som er blevet berørt af min bog, har været det hele værd."

"Jeg ville ikke skrive en historie om en gammel dame, der sidder og ser tilbage på sit liv. Hun skulle have den erfaring, som svarede til hendes alder, når hun fortæller om sin tilværelse, de forskellige steder, hun opholder sig. Så hendes jeg er både lille pige, ung kvinde, husmor og moden kvinde."

"Skønlitteratur kan udvide vores verden. Sådan har jeg det i hvert fald selv, når jeg læser. At læse er en chance for at leve flere liv, og jeg kan godt lide at læse om miljøer, jeg ikke kender. Jeg er jo bare sådan en dansk middelklassekvinde, der bor på Frederiksberg, og jeg kan godt lide at blive lukket ind i andre verdener."

Læs hele interviewet her