Stort interview i Politiken med Jonas Rolsted om hans bog ORGANE REMAIN

Foto: Lærke Posselt

Stort interview med Jonas Rolsted i Politiken af Anne-Sophie Bogetoft Mortensen om inspirationen til hans nye bog ORGANE REMAIN, som er en række kristuslegender der blev til på en rejse gennem Libanon med Bibelen og Koranen under armen. 

"De legender her [Bibelen og Koranen] er bare virkelig vilde, intense, mærkelige og mangetydige. Ligesom malere er blevet ved med at male nedtagelsesbilleder og pietà-billeder op igennem modernismen, tror jeg også, at forfattere vil blive ved med at undersøge Kristus-legender. Der er en meget stor kraft i de billeder."

"Jeg ønskede ikke at reducere Kristuslegenderne til noget psykologisk eller samfundsmæssigt. Jeg ville gerne tage dem fuldstændig alvorligt som ' mystiske' fortællinger".

"Jeg har i mange år været optaget af folkeviser - ikke mindst trylleviser. Jeg kan godt lide, at ting bliver gentaget igen og igen, indtil de langsomt begynder at ændre sig. Faktisk synes jeg, at Bibelen og Koranen, når de er bedst, fungerer som en form for trylleviser. Jeg kan enormt godt lide værker, der forsøger at stemme læserens sind på en ny måde".

Læs hele interviewet her.