Stort portræt af Falsled Kro og Jacob Grønlykke i Weekendavisen

 

I anledning af, at Falsled Kro fylder 50 år, bringer Weekendavisen et stort portræt af stedet og arvingen, ejeren, civilingeniøren, filminstruktøren, direktøren - og nu forfatteren - Jacob Grønlykke (f. 1960), der debuterede med romanen MÆLK & BLOD her på forlaget i marts. Læs et uddrag af artiklen her: 

"JACOB GRØNLYKKE ER UDDANNET civilingeniør, har været filminstruktør, direktør for et hæsblæsende 80er-reklamebureau og gik senere ind i familiefirmaet Løgismose og medvirkede til forbrødringen af feinschmeckermærket og Netto, en manøvre, som løftede lavprissupermarkedet ind i den kreative klasse og gjorde Løgismose folkelig. Nu debuterer han som skønlitterær forfatter med Mælk og Blod, et afsporet roadtrip om alter ego-teenageren Jakob med k, som forvilder sig ud i provinsmiljøer med Dickens-afstumpede karakterer, smadrede dyr og pædofili.

Romanen begynder med, at hans godsejerforældre kører afsted til Frankrig og stikker ham en plovmand ud ad vinduet.

Derfra bliver det gradvis mere uvirkeligt.

»Det var egentlig min ambition at skrive om landbrugets deroute, og jeg skrev 400 sider om det psykedeliske amokløb, hvor man fuldkommen mistede sjælen, men det blev for formanende, og nu ligger det som et baggrundstæppe for historien om to unge mænd.«

(...)

Inde i køkkenet er de ved at installere de sidste elementer, omeletten er perfekt rundet og fuld af god parmesan, fuglene synger videre oppe fra træerne, og Jacob Grønlykke er for længst kørt mod København for at fortælle P1 om sin roman og alt det, der var engang."

 

Læs hele artiklen i Weekendavisen.