"Tror du, vi vågner i morgen? trækker læseren dybt ind i et mareridtsagtigt, næsten filmisk univers" - Fine Spind

Teodora Biberovic fra kulturmagasinet Fine Spind har interviewet Linda Hansen og Maiken Abildgaard, forfattere af bogen Tror du, vi vågner i morgen? Læs et uddrag her:

Tror du, vi vågner i morgen? trækker læseren dybt ind i et mareridtsagtigt, næsten filmisk univers. Billederne og teksterne kan til tider opfattes som korte filmsekvenser. Man ser grene, der snor sig op langs siderne, et mennesketomt kasino og kravlende småkryb. Et efterladt parcelhus med den varslende tekst: “De fandt mig under frossent kød og umodne bær fra haven.”

“Der er noget makabert og næsten kriminelt på spil indimellem, synes jeg. Noget faretruende, der hele tiden lurer under overfladen,” fortæller Maiken Abildgaard om det surrealistiske univers, som de to kunstnere har arbejdet på at frembringe i bogen. “Men der har også været plads til lidt pjat, så det hele ikke bliver så drivende tungt.”

”Bogen viser de mere mørke sider af hverdagen, og befinder sig samtidig på grænsen mellem virkelighed og fantasi. Blandt andet viser teksten “Jeg kan ikke huske, om jeg fandt en ladt kalasjnikov under kakkelbordet,” at det sommetider kan være svært at vide helt præcist, hvad virkelighed er. Bogen bevæger sig let mellem erindring, det drømmende og det ubevidste, men handler også om de uforløste følelser af angst og ensomhed, mange bærer på gennem livet.”

Læs hele interviewet her