"Uskadeligt fri, selvudslettende smuk" - REVOLUTIONÆR får ★★★★★ i Nordjyske Stiftstidende!

""Revolutionær" [er] en vrangvendt litteraturoplevelse med smæk på sproget.

(...)

Det kunstneriske mod kan med fordel indtages i små, men også aldeles smagfulde slurke. Blot så man ikke får åndenød. Det mest uvorne ved værket kunne være, at man som ny læser af Jørgensen kan føle sig præcis så alene, som sproget er vildt og eneherskende.

Kun et skarn ville imidlertid brokke sig over at føle ensomhed midt i et så særligt sprogunivers, hvor den litterærtkonfuse fornemmelse jo gerne træffes. Det mest skrøbelige ved værket er en barndomsfortælleflig i "Campbells's soup", som kaster en skygge, der rækker ind i selve værkets tilblivelse, selve stemmeformatet.

De muterede tekster tager sig nydeligt ud for enhver, der måtte ønske sin litterære horisont udvidet, men man må være beredt på et vist behov for at søge tilbage i tidligere tekster fra samme hånd - og for at tage en kaffepause med ordtom luft i ny og næ. Bare fordi. Hans Otto Jørgensen er en stærk figur, miskundelig med sin kunst, særlig og berøvet ethvert normalitetsstempel.

Heldigvis."

Køb Nordjyske Stiftstidende i dag og læs resten af anmeldelsen!


Hvis du tilmelder dig Gladiators abonnementsordning i april måned, får du Hans Otto Jørgensens REVOLUTIONÆR og Jacob Skyggebjergs Jalousi for kun 169,-. Som abonnent får du ovenikøbet 30% på ALLE Gladiators øvrige bøger!

Køb REVOLUTIONÆR eller tilmeld dig Gladiator abonnement nedenfor.

  


Se Gladiators andre bøger her: