"Verden består af et uendeligt antal nuancer" - Interview med Jamal Bendahman på dr.dk

Fotograf: Lasse Uttrup 

Michelle From Hoxer har interviewet Jamal Bendahman om forfatterens debutroman Ash-Shaheed [Vidnet] til artikelserien Debutanterne på dr.dk. Læs et uddrag her. 

"I den politiske debat bliver muslimer betragtet som én samlet gruppe, og det er med til at skabe splid i samfundet, mener Jamal Bendahman: - Det vil jeg ikke tage del i, jeg melder mig helt ud af det. Derfor har jeg valgt at skrive en så apolitisk roman som muligt, en individuel beretning. Jeg mener, at det kun er på det menneskelige, individuelle niveau, at vi ser hinanden for, hvad vi egentlig er: mennesker." 

"Younes' søgen efter mening involverer både stoffer, druk, kvinder og den mystiske islamiske sufi-religion. - For Younes begynder det at bevæge sig mere hen i retning af nogle transcenderende oplevelser. Jeg har altid selv været fascineret af den her søgen efter en ekstatisk tilstand. For mig har det altid haft en religiøs karakter, jeg har nærmest set det som et forskud på paradis."

"Jeg har virkelig prøvet at skrive en nuanceret fortælling, for jeg synes, at alt andet er dårlig litteratur. Der er jo ingenting, der er sort-hvidt i denne her verden. Verden består af et uendeligt antal nuancer." 

 

Læs hele interviewet her