VICE interviewer Nikolaj Tange Lange

"Det er især den usikkerhed og tvivl, som er en smertelig del af enhver forelskelse, som Nikolaj Lange Tange formår at ramme lige i røven. Det kunne let blive banalt, men det føles bare ægte." 
Sådan skriver Kristian Ejlebæk Nielsen fra VICE om Livet er en fest og så dør man, som Nikolaj Tange Lange debuterer med d. 25. januar. 

"Der er en sproglig præcision og en autenticitet ved karakterne, der gør, at jeg føler jeg kender dem. Jeg ved, hvem Leah er. Jeg ved, hvem Robin er. Og jeg føler også lidt, at jeg kender Nikolaj." 

"Jeg får en ubændig lyst til at springe på en discountbus til Berlin med det samme og gnaske ecstasy i forladte industribygninger bag ved Ostkreuz." 

Kristian Ejlebæk Nielsen fra VICE har også haft forfatteren selv i tale. Han har blandt andet stillet ham spørgsmålet:
"
Døden er meget tæt på hele tiden. Det kan den selvfølgelig være i miljøer, hvor der bliver taget meget narko, men er den tættere på, når man er homoseksuel?"

"Nej. Ikke nu. (... ) Grunden til, at jeg har sat fortællingen i 2013, er, at selvom det er fiktion, var det en sommer, hvor jeg selv gik helt uhyggeligt meget ud. Min rekord var nok 35 timer til samme fest og så videre på Berghain. Hver gang jeg kom hjem, stod der på Facebook, at nogen var død. Nogle af dem var kun bekendte, men der var også tætte venner. Jeg har hverken skrevet bogen for at komme med en advarsel eller for at få en terapeutisk oplevelse.

Som det er med masser af kunst, er den snarere et forsøg på at få mening ud af noget meningsløst – livet."

Læs hele artiklen her