VINKaarhus anbefaler fire Gladiator-udgivelser som sommerlæsning

 

Julie Mendel af Søren Peter Langkjær Bojsen

 

Emilie Lykke Benn Nielsen har på vegne af litteraturredaktionen på VINKaarhus anbefalet fire bøger fra Gladiator, som skal læses i solen denne sommer. Se her hvilke!

 

Johanne Bille, Elastik

"Elastik er Johanne Billes anden roman, som handler om Alices stormfulde forelskelse i sin nye kollega Mathilde. Alice bor sammen med kæresten Simon, som er væk i seks måneder på arbejdsrejse. I den tid tager Alices’ forelskelse i den nye kollega til, og hun begynder at mødes en del med hende og hendes kæreste Alexander [...] Elastik er en roman, der sætter det monogame forhold under lup og gør op med ægteskabets klicheer. Ensomhed og ulykkelig forelskelse er nogen af romanens temaer, men også opgøret om, at kærlighed ikke handler om køn, men personlighed."

 

Silja E.K. Henderson, 1,7 tipping point

"Med en Ph.d i katastrofepsykologi udgav Silja Henderson i foråret sin første poesisamling 1.7 Tipping Point ved forlaget Gladiator. Her skildrer hun en skælvende verden gennem fragmenter og tekststykker som følge af klima og flygtningekriser. Det kan forekomme helt formløst og nærmest frustrerende, hvilket formentlig er den følelse Henderson ønsker at efterlade os med. Her er man blot et lille individ i en stor verden, og selvom man skriver en poesisamling, kan man stadig ikke redde den; "

 

Helena Thau, Adrien

 

"Det er en utrolig smuk debutroman, som levende og poetisk fører læseren gennem et intimt udfoldet tankeunivers. Gennemgående er beskrivelsen af det stadie, man kommer i, når man konstant bevæger sig og den umulige, altopslugende forelskelse. Helena Thau skriver om at overgive sig til livet, at stole på tilfældighedernes velvilje og universets generøsitet. Om at fortrænge det man har lært for at komme tættere på virkeligheden. "

 

 

Julie Mendel, Relikvie

"Julie Mendel sætter i sin digtsamling fingeren på tidens puls. Hun skriver om livet med alle dets lyse sider og grumme øjeblikke. Sprogets rene form viser afmagten og ønsket om at holde fast i kærligheden, samtidig med at sorg, ensomhed og indre kampe spreder sig i rummet – både i det fysiske, og i det rum hun har i sig selv [...] Julie Mendel skriver i et sprog, som på simpelt vis udtrykker desperationen efter at finde lykken og løsningen på individets problemer. Men Relikvie skriver sig også ind i en tid, hvor individualismen trives i bedste velgående. Den unge generation med livet foran sig, skal selvrealisere sig selv, og står med et utal af muligheder for at forme deres fremtid. I kraft af det har der i vor tid været stor fokus på stress, ensomhed og depression – især blandt unge kvinder. På den måde er Relikvie en nødvendig og aktuel tekst."

 

Læs hele artiklen og se de flotte kollager som Maria Munch Luckow har lavet til hver bog lige her!