Weekendavisen anmelder Joakim Vilandts CASSANDRA

 

Weekendavisens Lars Bukdahl anmelder Joakim Vilandts debutroman CASSANDRA Læs et uddrag af anmeldelsen her:

"Der er debutanter, der mere eller mindre habilt og skarpt og beåndet skriver videre på de sædvanlige måder og på det sædvanlige dansk, og det er de fleste, og de kan sagtens blive til noget betydeligt. Og så er der debutanter, der hinsides genregrænser taler helt og aldeles splinternyt på deres helt eget sprog, det er de færreste, og de ser ikke dagens lys hvert eller hvert andet år. De er, synes jeg, klart de fedeste...
Sådan et unikt særtalende eksemplar af den anden kategori er saftsuseme Joakim Vilandt, der (...) omsider debuterer i fuldt eksplosivt og officielt format med 136 sider bugnende Cassandra.
"

 "At stave kringlet kvalificerer ikke automatisk til original-status, men hos Vilandt er stavekringletheden bare den synligste (men absolut ikke uvæsentligste) del af den samlede musikalsk-visionære udladning, der formår at bruse både intrikat og storladent og bare smukt, men, hey, også sjovt - excentricitet som diverterende smutvej til genuin patos."

"Jeg forudsiger begejstret, at denne unge køter om føje år bliver regnet blandt de mest lysende til månen bjæffende"

Læs resten af anmeldelsen i Weekendavisen

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.