Weekendavisen: "Suchanek er den bedste bartenderrealist siden Jan Sonnergaard"

Lars Bukdahl har anmeldt 'Kilden til al værdi' i Weekendavisen. Læs et uddrag af anmeldelsen her:

Foto: Allan Ingemann

"Nogle gange får anmelderen pludselig et helt liv-og karakterfuldt forfatterskab forærende! Sådanne gange er virkelig gode gange for anmeldergangstativet.

[...] Bogen har især sin styrke i den stenet præcise skildring af bartenderjobbets meget konkrete udfordringer - afgjort bedste bartenderrealisme siden Jan Sonnergaards vampyrnovelle »Lotte«. Dette stykke handler om fejltilkobling af fustager, og realistisk insisterende handler det om intet andet, og derfor, på grund af den realistiske insisteren, handler det til overflod også om hardcore eksistentiel meningsløshed selvfølgelig: »Fustagerne i kælderen er blevet tilkoblet de forkerte rør.

Øllet er for lyst i denne ene hane og for mørkt i den anden i forhold til hvordan det plejer at være. Intet problem. Man bytter om på mærkaterne i baren, og alt er tilbage til normalen.

Eneste er; nu har man skænket Classic som almindelig og almindelig som Classic hele aftenen, en omskiftning vil skabe mere forvirring end gavn. Gæsterne vil undre sig, nogle vil kræve en forklaring, andre fortælle, hvordan de ikke kan lide eller tåle det ene eller det andet; sådan noget kræver energi og service, viljen til at undskylde for en situation, man ikke selv har skabt, som om man rent faktisk repræsenterer stedet.« Dette uforlignelige støn af inderlig ugidelighed i de sidste linjer! Det er det Suchaneske!"

Læs hele Weekendavisens anmeldelse her.