Weekendavisens litteraturpris

WEEKENDAVISENS LITTERATURPRIS har nomineret TO af forfatterene fra forlaget. Den ene er HALFDAN PISKET for hans tegneserie "Dansker" (udgivet på forlaget Fahrenheit). Om tegeneserien skriver WA:

Halfdan Pisket kan skildre vold, så man gyser i den bedsteborgerlige lænestol, men han formår også at lade indestængte følelser og antydninger af kærlighed og nærvær træde frem i den karakteristiske sort-hvide streg, der har internationalt format.

Den anden forfattere er KRISTINA NYA GLAFFEY. For bogen MOR OG BUSSER SKAL SKILLES.
WA skriver om romanen:

Hun nr. 1 er »mor«, tjekket og med borgerlig opvækst. Hun nr. 2 er mor nr. 2, Busser, rodehoved med flippet opvækst (og hun nr. 3 er Bussers nye kæreste, der bare kaldes »Carl og Gustavs mor« ). Og de har alle tre fræsende travlt med at definere sig selv og hinanden og ikke mindst egen og hinandens familier og opvækst. Og sjovt og heldigvis gør de med nøjagtigt samme overdrevent præcise sproglige opfindsomhed. Man kunne måske kalde det en slags demokratisk satire, hvor alle - undtagen børnene - er lige meget til grin. Et betydeligt grin, der altid lige er den grad mere godmodigt end sardonisk. Et postmoderne eventyr, der genstarter sådan her: »Dengang mor og Carl og Gustafs mor begyndte at samle hinandens IKEA-møbler...« Lars Bukdahl.

SÅDAN STEMMER DU:
Send Deres stemme til litteraturpris@weekendavisen.dk (kun gyldig ved opgivelse af abonnementsnummer, navn og adresse) eller benyt stemmesedlen her på siden.