"En skrøbelig fortælling om kærlighed og længsel": ★★★★★ til Helena Thaus ADRIEN!

"Romanen er på sin vis en ung bog om alt det, der får mennesker til at holde sig i live. Kærlighed og længsel": Minna Camara fra Dagbladenes Bureau giver fem stjerner til Helena Thaus ADRIEN. Her kan du læse et uddrag af den flotte anmeldelse.

De længste veje tilbyder de smukkeste gaver, skriver Adrien til Elena. Og det er på denne lange rejse, først gennem Grækenland, Albanien og Makedonien og senere på cykel med veninden Frida gennem Tyskland at vi lærer, hvad det vil sige at drømme, at tro, at forelske sig og sidenhen overleve denne forelskelse. ADRIEN er en klog roman om at søge mening og skønhed i det mindste.

Om ADRIEN skriver Camara blandt andet:

"Aldrig har det taget så lang tid at læse så kort en bog. Men sådan skal Helena Thaus debutroman ”Adrien” læses. Langsomt, nøjsomt og drivende. For inde bag den lille bogs omslag, der er dekoreret med naturens farver, gemmer sig en rejse til fods. En rejse, som rækker ud over nutiden, ind i fremtiden, og som også rumsterer i drømmene. ”Adrien” er en lille og stor mundfuld, hvilket skal forstås positivt."

Helena Thau fortæller om tilblivelsen af ADRIEN. Læs hele interviewet her

 

"[...]Helena Thau er dygtig. Dygtig til at bruge sproget, ordene, sætningskonstruktionerne. Dygtig til at skabe en historie på en utraditionel og nysgerrighedsskabende måde. Og ikke mindst dygtig til at lade sin læser blive kastet til et andet sted. Ikke et sted på jorden, men et sted mellem mennesker."

 

Hele anmeldelsen kan læses i landets lokalaviser.