"et helt særligt stykke kulturhistorie" - Fine Spind

Foto: Hoffotograf Klaus Møller

"Tove Ditlevsens brevkasse udgives i et smukt format" sådan lyder overskiften på Fine Spinds artikel om Tove Ditlevsens Små hverdagsproblemer. Artiklen er skrevet af Line Møller Christensen. Her kan du læse et uddrag.

"Forsiden prydes af et pastelfarvet værelse, sort-hvide nuancer og Tove Ditlevsen i en powerpose, som den bosslady hun var. I et smukt coffee table-format udgiver Gladiator hendes samlede brevkasse fra de tyve år, hvor hun fungerede som brevkasseskribent på Familie Journal. I den fascinerende, underholdende og intelligente samling af spørgsmål og svar viser Tove Ditlevsen igen og igen sit vid, sin humor og sin evne til at møde folk der, hvor de er."

"Undervejs møder man tusinde af stemmer, et virvar af spørgsmål. [...] Mest af alt er det spørgsmål om os selv og hinanden, spørgsmål, der er lige så relevante nu, som de var for halvtreds år siden. Og dog fungerer samlingen som et helt særligt stykke kulturhistorie. Det er en lettilgængelig og underholdende indføring i menneskelivet i de to skelsættende årtier, hvor der er meget, der ændrer sig i Danmark og for den enkelte dansker."

"Der er ikke noget at sige til, at Tove-feberen ikke helt vil lægge sig, for hendes værker er velskrevne, indsigtsrige og vedkommende. Nu får vi så muligheden for et gensyn med Tove Ditlevsens skarpe person gennem denne brevkassesamling. Og den indeholder, foruden underholdning, masser af indsigt og stof til eftertanke, og hvis du har brug for det, helt sikkert et godt råd eller to — som eksempelvis dette:

“Skønhed er jo, når det kommer til stykket, meget andet og mere end et glat ansigt. Det er en rigdom i sindet, en evne til at yde, en indre glæde over det gode og smukke, der også er i tilværelsen. De er ved at komme i den alder, hvor De er moden for sådan en indsigt.” "

Du kan læse den fulde anmeldelse her

 

Som Gladiator Abonnent får du 30% på alle forlagets titler
- også Tove Ditlevsen Små hverdagsproblemer 

 

Læs også Berlingskes anmeldelse af Små hverdagsproblemer