Hør Josefine Klougart i Radio4-programmet 'Mellem linjerne'!

Radio4 'Mellem Linjerne' screenshot

Josefine Klougart har gæstet radioprogrammet 'Mellem linjerne' på Radio4 for blandt andet at tale om vores forhold til naturen og om sin nye roman 'Alt dette kunne du få'.

Afsnittet beskrives således:

"COP26 er slut, og i knap 14 dage har topledere fra mere end 190 lande diskuteret de aktuelle klimaprognoser. Men for at forstå og handle efter de videnskabelige prognoser for klimaet, er vi nødt til at føle os mere forbundne med naturen. Og for at gøre det skal vi læse flere bøger. Det mener dagens gæst, Josefine Klougart, som er aktuel med romanen ”Alt dette kunne du få”. I romanen følger vi kvinden Barbara, som rejser tværs over landet hjem til Mols, hvor hendes far får foretaget en hjerteoperation, og romanen er fuld af detaljerede naturbeskrivelser. Men de er udelukkende skrevet ud fra Klougarts egen erindring af landskabet i sin opvækst i den bakkede landsdel, fortæller hun i programmet, og afslører, at det nærmere er en rejse til Schweiz i 2018 og hendes tre graviditeter i løbet af skriveprocessen, som har sat spor i romanen."

Du kan høre programmet som podcast på Radio4's hjemmeside her.


Det er vinter, og Barbara rejser tværs gennem landet med sit spædbarn for at være sammen med sin mor og søster i dagene, hvor faren skal gennemgå en stor hjerteoperation.

Operationen går som planlagt, men da han slår øjnene op er det blik der møder Barbara tomt og helt uden tegn på genkendelse; det er som at se ind i øjnene på et menneske rømmet for sjæl. Et stort fald ud i et øde bagved. Hver dag i den følgende uge forsøger lægerne at vække ham fra narkosen, og hver dag sker det samme. Vi forstår det ikke, siger de, men der er jo nogen, som aldrig rigtig vågner.

Køb 'Alt dette kunne du få' her. Pris: 300,- kr eller 210,- kr for medlemmer af Gladiator Abonnement