★★★★★ Kulturmagasinet Fine Spind anmelder IVAN BLANK: "Vellykket roman om flygtning med midtvejskrise"


"Aleksandar Šajins roman Ivan Blank er ren fortællefryd" skriver Alen Causevic fra Kulturmagasinet Fine Spind. 

 

Læs uddrag fra anmeldelsen her:

"Med Den jugoslaviske borgerkrig in mente udfolder forfatteren selvsikkert en tragikomisk fortælling om tolken og flygtningen Ivan Blanks liv og levned."

 

"Men historien om Ivan Blank er også andet og mere, end historien om en midaldrende mand fanget i en midtvejskrise. Romanen er i ligeså høj grad en undersøgelse af kærlighedens vilde væsen, og ikke mindst en skildring af Ivans liv og levned som eksjugoslavisk flygtning i Danmark."

 

"Ivan Blank er en yderst fascinerende og fængende roman, og er generelt velskrevet i en sproglig stil, som i sin hverdagsagtige jargon kan sammenlignes med Jakob Ejersbo og Jan Sonnergaard.

Aleksandar Šajin er en dygtig fortæller. Livligt og fantasifuldt formår han at engagere læseren i Ivans fortid, nutid og bekymringer om fremtiden. Der springes på intet tidspunkt over, hvor gærdet er lavest, hvilket får romanen til at fremstå ganske helstøbt. Den ivrige fortælleglæde skinner tydeligt igennem det meste af vejen, og er klart et af bogens vigtigste forcer."

 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Ivan Blank er månedens bog i Gladiator-abonnement. Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator-abonnement, få bogen til 169 kr/md og for fremtiden glæde dig til at modtage en ny spændende udgivelse hver måned. Derudover får du som Gladiator-abonnent også 30 % rabat på alle dine øvrige køb i vores webshop. Læs mere om abonnementsordningen her.