♥♥♥♥♥ - Politiken anmelder Josefine Graakjærs JOHANNES

Josefine Graakjærs roman JOHANNES udkommer i dag til en femhjertet anmeldelse i Politiken. Anmelder Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen skriver blandt andet:

"Josefine Graakjær byder ind med et originalt bud på romanen, som på en gang er et fantastisk formelt og fantastisk følsomt familieportræt."

"Josefine Graakjær Nielsen debuterede selv med langdigtet ' Rosebud' i 2015. Nu har hun skrevet en roman, ' Johannes'. En fantastisk roman! Og en helt igennem fragmenteret roman." 

"Det med kroppen er centralt. Graakjærs roman er en kærlighedshistorie og en familiehistorie, en helt rørende en, om farfaren og hans bror - der, altså også rent faktisk, er selve Richard Nielsen, landstræneren, der vandt EM i 1992! - og måden, hvorpå de formes af en hård mor og barndom.(...)"

Læs også: ★★★★★ Til Josefine Graakjærs JOHANNES - Fine Spind anmelder

"Graakjær skriver billeder og scener frem: Frem for en fortælling i lineær tid arrangerer hun fortællingens fragmenter, dens tidslige forløb og begivenheder, som et billedligt, ligefrem rytmisk rum."

"Hvad det helt præcist er, Graakjær gør ved romanen som genre og form, er jeg ikke helt sikker på. Men det er helt vildt smukt og helt vildt interessant at stilisere det selvbiografiske så meget, som hun gør: som portrætteknik, som roman og bare som et sprog, der skærer virkeligheden skråt."

Du kan købe bogen her, eller du kan tilmelde dig Gladiator abonnement for 169kr/md, modtage en ny bog hver måned og få 30 % rabat på denne samt alle forlagets øvrige bøger.